Kokosový olej recepty: bílé maso
Potřebujeme:
- 500 g kuřecího masa nakrájeného na nudličky
- 250 g na plátky nakrájených žampionů
- sojovou omáčka
- šťávu z 1-2 pomerančů, příp. 100% pomerančový džus (s dužinou)
- kokosový olej (cca 2 lžíce)
- smetanu ke šlehání
- papriku nakrájená na proužky
- pórek nakrájený na kolečka
- 2 stroužky česneku
- kari, mletou papriku, sůl
Příprava:
Nakrájené a posolené maso necháme proložet min. 2 hodiny v marinádě ze sojové omáčky a šťávy z pomerančů (1:1).
Po uležení maso společně s žampiony opečeme na kokosovém oleji.
Do směsy přidáme papriku, příp. pórek, česnek a koření. Podlejeme trochou vody a dusíme, dokud není maso a žampiony hotové.
Nakonec zalijeme smetanou.
Podáváme s rýží.
|