Kokosový olej recepty

Panenský kokosový olej nachází ve zdravé kuchyni široké uplatnění.
Nejenže je zdravý, ale vyniká také netradiční chutí a vůní exotických dálek. 
Specifická chuť exotického oleje dokáže zpestřit nejenom sladké moučníky, ale také pokrmy studené kuchyně (pomazánky, jednohubky aj.), může být hlavní ingrediencí některých originálních pokrmů.

Níže najdete některé z receptů, které využívají panenský kokosový olej.

  • Kuřecí nudličky po Africku Kokosový olej recepty: bílé maso Potřebujeme: 500 g kuřecího masa nakrájeného na nudličky250 g na plátky nakrájených žampionůsojovou omáčkašťávu z 1-2 pomerančů, příp. 100% pomerančový džus ...
    Posted Mar 6, 2012, 9:01 AM by admin _
  • Kokosové krůtí plátky se smetanou Kokosový olej recepty: bílé maso Potřebujeme: 500 g krůtích plátkůsmetanu, mléko, příp. sušenou syrovátkukokosový olejhotovou jíšku nebo mouku na zahuštěnízeleninový bujónkoření dle chuti, pepř, sůl ...
    Posted Mar 6, 2012, 8:57 AM by admin _
Showing posts 1 - 2 of 2. View more »

Kuřecí nudličky po Africku

posted Mar 6, 2012, 9:00 AM by admin _   [ updated Mar 6, 2012, 9:01 AM ]

Kokosový olej recepty: bílé maso

Potřebujeme:

  • 500 g kuřecího masa nakrájeného na nudličky
  • 250 g na plátky nakrájených žampionů
  • sojovou omáčka
  • šťávu z 1-2 pomerančů, příp. 100% pomerančový džus (s dužinou)
  • kokosový olej (cca 2 lžíce)
  • smetanu ke šlehání
  • papriku nakrájená na proužky
  • pórek nakrájený na kolečka
  • 2 stroužky česneku
  • kari, mletou papriku, sůl

Příprava:

Nakrájené a posolené maso necháme proložet min. 2 hodiny v marinádě ze sojové omáčky a šťávy z pomerančů (1:1).

Po uležení maso společně s žampiony opečeme na kokosovém oleji.

Do směsy přidáme papriku, příp. pórek, česnek a koření. Podlejeme trochou vody a dusíme, dokud není maso a žampiony hotové.

Nakonec zalijeme smetanou.

Podáváme s rýží.

Kokosové krůtí plátky se smetanou

posted Mar 6, 2012, 8:57 AM by admin _

Kokosový olej recepty: bílé maso

Potřebujeme:

  • 500 g krůtích plátků
  • smetanu, mléko, příp. sušenou syrovátku
  • kokosový olej
  • hotovou jíšku nebo mouku na zahuštění
  • zeleninový bujón
  • koření dle chuti, pepř, sůl

Příprava:

Krůtí plátky posolíme, popepříme a posypeme zeleninovým kořením dle chuti. Poté je z obou stran osmahneme na dostatečném množství kokosového oleje (kokosový olej dodá pokrmu chuť).

Přidáme vodu, mléko, zeleninový bujon a vaříme, dokud maso nezměkne.

Zahustíme hotovou jíškou nebo jíškou z vody a mouky, případně trochou syrovátky. Nakonec přidáme smetanu.

Podává se s rýží.

1-2 of 2