Oproti ostatním panenským olejům má kokosový olej velkou výhodu – je velmi odolný proti oxidaci. Je to dáno tím, že je složen převážně z nasycených mastných kyselin, zatímco ostatní panenské oleje obsahují kyseliny nenasycené (proto jsou však také ceněné, bohužel i náchylnější k oxidaci). Panenský kokosový olej, resp. kokosový tuk
Téměř nepodléhá žluknutí a snese i vysoké teploty. Užívá se proto jako součást studené i teplé kuchyně. Hodí se i na smažení, je tepelně stabilní i při vysokých teplotách, takže se nepřepaluje. Kokosový tuk je skvělý na vaření,
pečení i do studené kuchyně nejenom pro svoji lahodnou chuť a
netradiční vůni. Panenský kokosový olej
Panenský kokosový olej je tradiční součástí asijské kuchyně. Exotické pokrmy, které připravujeme u nás
jsou bez něho nemyslitelné. Kokosový olej však může netradičně ochutit i české pokrmy, zeleninové saláty, maso apod. Lahodnou chuť může dodat i sladkým dezertům a moučníkům. |